Από το 4green.gr

Κλιματιστική 
μονάδα 
Menerga. Ενεργειακός Κλιματισμός σε Παθητικά Κτίρια (GREEN HOME)
Τα τελευταία χρόνια οι προδιαγραφές και κατασκευές σε σπίτια με πολλή χαμηλή ή και σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση στον τομέα της θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού γίνονται όλο και πιο δημοφιλή 
Το όπλο κατά της οικονομικής κρίσης  Το όπλο κατά της οικονομικής κρίσης (GREEN HOME)
«Πεταμένα λεφτά» για θέρμανση δίνουν 9 στα 10 ελληνικά σπίτια, τα οποία λόγω ελλιπούς μόνωσης καταναλώνουν 3 φορές περισσότερη ενέργεια από ένα ευρωπαϊκό σπίτι. 
Πολυκατοικία στη Σρι Λάνκα, ο υψηλότερος «κήπος» παγκοσμίως Πολυκατοικία στη Σρι Λάνκα, ο υψηλότερος «κήπος» παγκοσμίως (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Οι Κατοικίες Clearpoint, λίγο έξω από το Colombo, στο Kotte της Σρι Λάνκα, θα είναι η πρώτη βιώσιμη πολυκατοικία στη χώρα, με ηλιακούς συλλέκτες, σύστημα ανακύκλωσης λυμάτων και φυτεμένες προσόψεις. 
ΔΕΠΑ: η προστασία του περιβάλλοντος στο εταιρικό της DNA ΔΕΠΑ: η προστασία του περιβάλλοντος στο εταιρικό της DNA (GREEN HOME)
Ποτέ δεν ήταν περισσότερο επιβεβλημένη η ταχύτερη δυνατή αντικατάσταση όσων το δυνατόν περισσοτέρων πηγών ενέργειας και καυσίμων με καθαρότερες εναλλακτικές από όσο στις μέρες μας. 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!! Το αέριο κάνει τη διαφορά στην οικονομία (GREEN HOME)
Με πρόσφατες έρευνες να δείχνουν πως η κουζίνα αποτελεί την πιο ενεργοβόρα συσκευή, με σχεδόν ένα 40% της καταναλωθείσας ενέργειας σε ένα νοικοκυριό να αφορά το μαγείρεμα, η στροφή στις συσκευές αερίου μοιάζει μονόδρομος. 
Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας κοινωφελών έργων φτάνει τα 8,5GW το 2023 Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας κοινωφελών έργων φτάνει τα 8,5GW το 2023 (ΑΓΟΡΑ)
Σύμφωνα με έκθεση της Navigant Reearch, η παγκόσμια αγορά μπαταριών για αποθηκευτικές λύσεις κλίμακας κοινής ωφελείας αναμένεται να αυξηθεί από τα $164 εκατ.,σήμερα, στα $2,5 δις, ως το 2023. 
Συμπόσιο του ΚΑΠΕ για «πράσινες» πόλεις στην ΝΑ Ευρώπη  Συμπόσιο του ΚΑΠΕ για «πράσινες» πόλεις στην ΝΑ Ευρώπη (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Το ΚΑΠΕ διοργανώνει το Συμπόσιο «Αειφόρες Κοινότητες στην ΝΑ Ευρώπη», στο πλαίσιο του έργου RE-SEEties. 
Devolo: πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις dLAN adapters  Devolo: πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις dLAN adapters (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια προϊόντα Powerline, η devolo AG επιτυγχάνει ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα αυτό. 
ΥΠΕΚΑ: Δικτύωση εθνικών φορέων και ερευνητικών κέντρων ΥΠΕΚΑ: Δικτύωση εθνικών φορέων και ερευνητικών κέντρων (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Σειρά συναντήσεων εργασίας πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, για την προώθηση σύμπραξης επιστημονικών και ερευνητικών φορέων σε θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ. 
Google: Στο δρόμο για 100% κάλυψη από ΑΠΕ Google: Στο δρόμο για 100% κάλυψη από ΑΠΕ(ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Google, δωρεάν για όλο τον κόσμο, βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην 100% ενεργειακή κάλυψη από ανανεώσιμες πηγές, μετά την έναρξη λειτουργίας του Ivanpah. 
Hellas Energy: Φωτοβολταϊκό πάρκο 100kW από 99.000 ευρώ Hellas Energy: Φωτοβολταϊκό πάρκο 100kW από 99.000 ευρώ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Η Hellas Energy παρέδωσε συστήματα υψηλών προδιαγραφών και άρτιες κατασκευές έργων για φωτοβολταϊκό πάρκο 100kW στην τιμή των 99.000 ευρώ 
NPD Solarbuzz: Η φωτοβολταϊκή ανάπτυξη οδηγείται από εγκαταστάσεις 5MW NPD Solarbuzz: Η φωτοβολταϊκή ανάπτυξη οδηγείται από εγκαταστάσεις 5MW (ΑΓΟΡΑ)
Σύμφωνα με τελευταία έκθεση της εταιρείας ερευνών NPD Solabuzz, οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ως 5MW, οδηγούν την πορεία του παγκόσμιου φωτοβολταϊκού αγωγού έργων, των 95GW, στις ηγετικές χώρες. 
«Πράσινο φώς» στα υδατοδρόμια πανελλαδικά «Πράσινο φώς» στα υδατοδρόμια πανελλαδικά(ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Το «πράσινο φως» για την επίσπευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα συζητήθηκε στην συνάντηση του Υπουργού Γιάννη Μανιάτη, με την Hellenic Seaplanes. 
John Kerry: «Η κλιματική αλλαγή είναι όπλο μαζικής καταστροφής» John Kerry: «Η κλιματική αλλαγή είναι όπλο μαζικής καταστροφής» (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί «ίσως το πιο φοβερό όπλο μαζικής καταστροφής στον κόσμο».