"100% ΑΠΕ: Στόχοι, δρόμοι, στρατηγικές εφαρμογής "

"100% ΑΠΕ: Στόχοι, δρόμοι, στρατηγικές εφαρμογής ".

100% ΑΠΕ: Στόχοι, δρόμοι, στρατηγικές εφαρμογής .
100% καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος . Η βιομηχανία προσφέρει έτοιμες τις τεχνικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση του. Αυτό η Ευρωπαϊκή ένωση το γνωρίζει πολύ καλά.
Λείπει όμως η πολιτική βούληση . Στην Ελλάδα λείπει η πολιτική βούληση για την εφαρμογή αυτού του στόχου περισσότερο από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στην χώρα μας γίνεται συστηματική διαφήμιση για τα επιτεύξεις της κυβέρνησης σε πετρελαιαγωγούς και γραμμές ορυκτού γκάζι ενώ υπονομεύεται κάθε πολιτική προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ασ ανοίξουμε σήμερα στην Κρήτη την δημόσια διαβούλευση στην Ελληνική κοινωνία για τον στόχο 100% ΑΠΕ μέχρι το 2030। Ασ κανουμε σήμερα στην Κρήτη πρώτοι στην Ελλάδα το πρώτο βήμα προς τον στόχο 100%। Σήμερα δημιουργούμε τις πολιτικές βάσεις για να πραγματοποιούμε αυτό που η τεχνολογία θεωρεί εφικτό।
Σας καλούμε εδώ μαζί μας στη Κρήτη, για να χαράξουμε μαζί την πορεία στην επίτευξη του στόχου 100% ΑΠΕ. Για να δημιουργήσουμε ένα ανθρώπινο δίκτυο για την προώθηση των ΑΠΕ. Ένα δίκτυο εμπειρογνωμόνων, επαγγελματιών αλλά και ενεργών πολιτών που θα στηρίξουν μια νέα ενεργειακή πολιτική. Μια πολιτική, για καλύτερο κλίμα και λιγότερο λιθάνθρακα, μια πολιτική για περισσότερη ειρήνη, μια πολιτική αποτίναξης της εξάρτησης από το πετρέλαιο και τα ορυκτά καύσιμα. Μια πολιτική για το μέλλον όλων.
Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης μαζί με τη Θεματική Ομάδα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής των Οικολόγων Πράσινων, πραγματοποιούμε στο Ηράκλειο ημερίδα που θα ήθελα να ειχε θέμα "100% ΑΠE: Στόχοι, δρόμοι, στρατηγικές εφαρμογής "।
Στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας τμήμα ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ), στην οδό Πρεβελάκη & Γρεβενών μαζευόμαστε και χαράζομαι ένα νέο δρόμο για την ενεργειακή μας πορεία.
Ειδικοί φορείς παρουσιάζουν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιματική αλλαγή. Τεχνολογία και οι εφαρμογές της στη βιομηχανία δίνουν μια συνοπτική εικόνα για το τι είναι σήμερα δυνατόν. ΟΠ και ενεργοί πολίτες από όλη την Ευρώπη δείχνουν τον πολιτικό δρόμο για μια ουσιαστική πολιτική προστασίας του κλίματος. Ένα δημοκρατικό δρόμο επιλογής ενέργειας ανοιχτό για κάθε πολίτη.
Στις ιδιαιτερότητες της Κρήτης, στο θέμα κλίμα και ενέργεια θα δώσουμε έμφαση στο δεύτερο μισό της ημερίδας .

-------------------------------------------
Μαζί μας στο πλευρό μας άλλες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες με όμοιους στόχους, όπως το http://www.eurosolar.de/en/ με τον Hermann Scheer, MP, is President of EUROSOLAR and General Chairman of the World Council for Renewable Energy (WCRE). >www.hermann-scheer.de δεσ http://www.eurosolar.de/en/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=12
με όμοιους σκοπούς επίσης και ο http://hans-josef-fell.de/cms/index.php ο εκπρόσωπος των γερμανών πράσινων για το θέμα ενέργειας
όπως το http://www.klimabuendnis.org/home.html και βέβαια το http://blog.metropolsolar.de/2008/10/100-ziele-konzepte-und-umsetzungsstrategien/.
Μαζί μας επίσης άτομα που με επιτυχία εμπόδισαν την ανάπτυξη απαρχαιωμένων εργοστασίων λιθάνθρακα στην Γερμάνια. Εργοστάσια που έρχονται μαζί με την ΔΕΗ να δοκιμάσουν την επιτυχία τους στην Ελλάδα.
Αναρτήθηκε από Nick_Fiolitakis