βενζίνη χωρίς πετρέλαιο !


Κατάφεραν να παράξουν βενζίνη χωρίς πετρέλαιοΒρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι μπορεί να παράξει βενζίνη από αέρα και νερό. Κι ενώ απαιτείται πολλή ενέργεια για την παραγωγή της, το νέο «οικολογικό» καύσιμο θα είναι ενεργά ευεργετικό για το περιβάλλον.
Το όνομα της εταιρείας είναι Air Fuel Synthesis και αποκάλυψε μία διαδικασία δια της οποίας μπορεί να εξαγάγει διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από τον αέρα και να το συνδυάσει με υδρογόνο από το νερό, με στόχο τη δημιουργία μεθανόλης, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε καύσιμη βενζίνη για αυτοκίνητα και αεροπλάνα.
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η συγκεκριμένη τεχνική θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο μελλοντικά στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, με την προϋπόθεση ότι η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την εξαγωγή μορίων και τη δημιουργία της απαραίτητης χημικής αντίδρασης προέρχεται από εναλλακτικές πηγές.

Η έρευνα διήρκεσε σχεδόν δυόμιση χρόνια και κόστισε 1.6 εκατομμύρια δολάρια (1.23 εκ. ευρώ), τα οποία αντλήθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή:iefimerida.gr