Η Intelen υποψήφια για τις κορυφαίες Top100 Tech Start-ups εταιρίες Παγκοσμίως!

Η Intelen υποψήφια για τις κορυφαίες
 Top100 Tech Start-ups εταιρίες Παγκοσμίως!
    Μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις για νέες καινοτόμες start-up Ελληνικές εταιρίες, κατάφερε η Intelen, καθώς επιλέχθηκε μετά από ειδική αξιολόγηση σε παγκόσμιο επίπεδο, ως υποψήφια για τις 100 καλύτερες τεχνολογικές start-up εταιρίες Παγκοσμίως.
Οι αναλυτές του διεθνή οίκου Guidewire Group, ο οποίος θεωρείται ο πλέον εξειδικευμένος φορέας σε θέματα entrepreneurship για την ανάλυση και αξιολόγηση start-up σχηματισμών, μέσω του worldwide Innovate!2010 διαγωνισμού, επέλεξαν την Intelen ως μία από τις semi-finalists για να διεκδικήσει μία θέση μέσα στις 100 καλύτερες start-up εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Intelen, με βασικό objective moto: Create Investment Order from Chaotic Utility Raw Data, θα βρίσκεται στο Παρίσι στις 26 Απριλίου, όπου θα διεκδικήσει σε ειδικό διεθνές Pitch Slam του Guidewire group, την καλύτερη δυνατή θέση παγκοσμίως στον κατάλογο Innovate Top 100, καθώς και χρηματοδότηση από χορηγίες, βραβεία και επενδύσεις συνολικού ύψους $1M. Χορηγοί και υποστηρικτές του εν λόγω διαγωνισμού είναι μεγάλες εταιρίες, όπως Microsoft, Cisco, HP, IBM, Motorola, SAP, SUN, Verizon, HSBC, Paypal κα.
Η τελική παγκόσμια κατάταξη των start-up εταιριών θα ανακοινωθεί από το Guidewire Group το Q3, μετά την ολοκλήρωση των Pitch Slams και της διαδικασίας αξιολόγησης σε Ευρώπη και Αμερική.
Η leading start-up εταιρία Intelen, προερχόμενη από το ερευνητικό Intelen Group, ειδικεύεται σε Ενεργειακά Πληροφοριακά Συστήματα & Ενεργειακή Πληροφορική, ανάπτυξη Smart Grid Services & Smart Metering και παρέχει καινοτόμες web 2.0 υπηρεσίες μέτρησης, ανάλυσης και διαχείρισης ενεργειακής και λοιπής πληροφορίας. Το group έχει κερδίσει πολλά βραβεία καινοτομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία 3 χρόνια, έχει τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε θέματα ενεργειακής πληροφορικής, Smart metering και υπηρεσιών και μετά την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας με την Google σε θέματα Energy ICT αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον σημαντικών επενδυτών από την Ευρώπη και ΗΠΑ.
«Σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, η καινοτομία και το innovative entrepreneurship είναι ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης και αντιμετώπισης μιας κρίσης. Η Intelen, μέσα από


το πλήθος βραβείων της τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μία ανερχόμενη δύναμη και από τους βασικότερους καθρέφτες της Ελληνικής start-up καινοτομίας στο εξωτερικό. Βασίζεται στην πρωτοποριακή προσέγγισή της στο R&D Innovative Development και Strategic Services Transition αλλά και στους νέους ελπιδοφόρους Έλληνες διπλωματικούς φοιτητές, επιστήμονες και μηχανικούς της, στους οποίους δίνεται η πλήρη ελευθερία κινήσεων και τεχνολογικής σκέψης ενώ παρέχεται παράλληλα η καθοδήγηση για να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν σε ένα περιβάλλον έμπνευσης και συνδυαστικού technical brainstorming» επισημαίνει ο κ. Βασίλειος Νικολόπουλος, Head του Group και CEO της Intelen.
«Η έννοια του oral Pitch Slam και των άμεσων διαδικασιών αξιολόγησης ενός start-up σχηματισμού και υπηρεσιών, βάση well - defined διεθνών κριτηρίων, βρίσκεται ακόμη σε βρεφικό στάδιο στην Ελληνική αγορά και ακολουθείται από ελάχιστα funds. Η συμμετοχή μας ως η μοναδική Ελληνική start-up εταιρία σε αυτό τον παγκόσμιο διαγωνισμό με αυστηρούς κανόνες και υψηλά standards αξιολόγησης, καθοδηγούμενοι από την μεθοδολογία G/Score του Guidewire group, θα είναι για όλους μας μία φοβερή εμπειρία. Κατανοήσαμε πλήρως με βάση ποια κριτήρια σε επιλέγουν οι μεγάλοι επενδυτικοί μηχανισμοί και βελτιστοποιούμε συνεχώς την στρατηγική μας…μέσα σε 5 λεπτά και χωρίς κανένα αρχικό business plan…» συμπληρώνει ο κ. Νικολόπουλος.
Η εταιρία θα παρουσιάσει στο Παρίσι τις νέες beta version υπηρεσίες που αναπτύσσει σε web peer2peer utility torrent metering, Google adaptive AMR products, Smart Grid services & brokerage βάση κοινωνικών ενεργειακών cloud δικτύων, φιλοσοφίας Web 2.0 / 3.0 όπου η ενεργειακή πληροφορία και υπηρεσία ενσωματώνεται πια βάση σημασιολογίας σε διαδραστικά adaptive stream web portlets υπηρεσιών.