CER
Μία ψηφιακή πλατφόρμα που θα διεκολύνει τον σχηματισμό και την ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων. Προσφέρουμε:
Επιτάχυνση στον σχηματισμό Ενεργειακών Κοινοτήτων
Ψηφιοποίηση της διαχείρισης
Ασφάλεια και Προστασία των επενδύσεων
Ανάπτυξη νέων ευκαιριών στην αγορά
Διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητες της κοινότητας
Σενάρια χρηστών:
Συλλογικές επενδύσεις σε ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)
Συμμετοχή στη μαζική αγορά ενέργειας
Συλλογικές επενδύσεις σε Ηλεκτροκίνηση
Η Εταιρία
Το Community Energy River (CER) είναι μιά νέα εταιρία που αποτελείται από καταρτισμένους επιστήμονες στο χώρο της ενέργειας και της τεχνολογίας. Δύο γυναίκες ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) πρωτοστατούν και κατευθύνουν το όραμα της ομάδας. Μέλη της εταιρίας είναι ακόμα ένας μηχανικός υπολογιστών απο το ΕΜΠ και ένας CFA & FRM από το London School of Economics.
Η ευρύτερη ομάδα αποτελείται από δικηγόρους στον χώρο της ενέργειας, ειδικούς στα οικονομικά και σε νέες τεχνολογές όπως blockchain και machine learning.
Η ευρύτερη ομάδα αποτελείται από δικηγόρους στον χώρο της ενέργειας, ειδικούς στα οικονομικά και σε νέες τεχνολογές όπως blockchain και machine learning.
Ενέργεια χωρίς μεσάζοντες
Το επόμενο σενάριο ήταν η δημιουργία ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την κοινότητα ή ακόμη και η μαζική αγορά ενέργειας χωρίς μεσάζοντες, ακόμη και στο μισό της τιμής της, κάτι που κάνουν οι πάροχοι που έχουν μπει στο παιχνίδι, μόνο που απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 1.800 πολιτών στην κοινότητα ή στον συνεταιρισμό προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η μείωση.
Την επιτυχία της εκδήλωσης φανερώνει το ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία που έδειξαν ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τεχνικά θέματα και την ενέργεια στον Δήμο Κηφισιάς, Σταύρος Ζαπάντης, συνοικιακοί σύμβουλοι από γειτονικές περιοχές που σκέφτονται να φιλοξενήσουν επίσης ενημερωτικές εκδηλώσεις, ακόμη και εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Οι ερωτήσεις των κατοίκων αφορούσαν κυρίως το κόστος της επένδυσης, τα έξοδα συντήρησης του συστήματος, τις δυνατότητες στήριξης μιας ενεργειακής κοινότητας ή συνεταιρισμού.
«Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στην Αττική», μας είπε η ψυχή της εκδήλωσης, συνοικιακή σύμβουλος Μάρθα Βάρναλη, που θεωρεί σημαντική την ενημέρωση του κόσμου για το μέλλον της κατανάλωσης και παραγωγής ενέργειας σε νέα βάση, πιο συλλογική, πιο δημοκρατική και με μεγαλύτερο όφελος για τους καταναλωτές-πολίτες.
Δεν είναι μόνο ότι η ενέργεια αποτελεί βασικό αγαθό, αλλά και ότι πολλοί στις μέρες μας δυσκολεύονται να το εξασφαλίσουν, κατάσταση που εξηγεί ο νέος όρος ενεργειακή φτώχεια.