ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΑΠΕ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ,

 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΑΠΕ


15  Ιουλίου 2019,  Αthens Divani Caravel,   ώρες  10.00πμ - 17.00μμ


prosklisi

Αυλαία για την Αποθήκευση Ενέργειας

            
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ 
«Επενδύοντας στην Πράσινη Ενέργεια:  Αποθήκευση- Νέα Έργα ΑΠΕ»
    15  Ιουλίου 2019, Ξενοδοχείο Athens Divani Caravel  

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Με  μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε  το επίκαιρο επιστημονικό-επενδυτικό φόρουμ με θέμα «Επενδύοντας στην Πράσινη Ενέργεια: Αποθήκευση-Νέα Έργα ΑΠΕ» που θα πραγματοποιηθεί στις 15  Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel και ώρες 10.15πμ-17.00μμ.

Ο καταλυτικός ρόλος της  Αποθήκευσης  Ενέργειας  για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών  Ενέργειας και το υπό διαμόρφωση σχετικό θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα, τα  νέα  έργα και Επενδυτικά Προγράμματα  στον τομέα των ΑΠΕ, η χρηματοδότηση και  οι επιστημονικές καινοτομίες στην καθαρή ενέργεια είναι τα βασικά θέματα του επιστημονικού-επενδυτικού φόρουμ  που   θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15  Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel με τίτλο «Επενδύοντας στην Πράσινη Ενέργεια: Αποθήκευση-Διασυνδέσεις-Νέα Έργα ΑΠΕ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τον επιστημονικό συντονισμό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου-ΕΜΠ  και  ειδικότερα της  Σχολής   Μηχανολόγων Μηχανικών-Εργαστήριο Υδροδυναμικών  Μηχανών, τη  συμμετοχή επίσης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, τη  συνεργασία  και συμμετοχή  της  Ρυθμιστικής  Αρχής Ενέργειας  καθώς επίσης των συναρμόδιων για  τις  ΑΠΕ  δημόσιων/ ιδιωτικών  φορέων όπως  επίσης  και  εκπροσώπων της  αγοράς. Έχουν επίσης κληθεί να συμμετάσχουν   αρμόδιοι  ευρωπαϊκοί και διεθνείς φορείς, όπως επίσης επενδυτές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό. Διοργανωτής είναι  η  πρωτοβουλία  και το φόρουμ  Α-Energy  Investments  στα πλαίσια των τακτικών δραστηριοτήτων τους  για  την προώθηση της  καθαρής ενέργειας στη χώρα μας.

Θέματα που θα συζητηθούν 

a b c d

Ο ειδικός ρόλος και οι άμεσες προοπτικές της αποθήκευσης ενέργειας  αφενός για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος και αφετέρου για  το μηδενισμό της απορριπτόμενης ενέργειας ΑΠΕ.  Το υπό διαμόρφωση  νέο κανονιστικό  και ρυθμιστικό πλαίσιο για την εγκατάσταση, λειτουργία και τιμολόγηση αποθηκευτικών σταθμών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της   τρέχουσας  δημόσιας διαβούλευσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. 

 Ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο – Η δημόσια διαβούλευση
Mε τις προτάσεις των άμεσα ενδιαφερομένων να έχουν ήδη υποβληθεί και τη Ρυθμιστική Αρχή να προχωρά αυτήν την περίοδο στην αξιολόγηση, η οικονομική βιωσιμότητα/τιμολόγηση, η συμμετοχή   στις αγορές ενέργειας   και η αδειοδότηση   των Αποθηκευτικών Σταθμών Μεγάλης Κλίμακας και των Διεσπαρμένων Αποθηκευτικών Σταθμών παραμένουν τα μεγάλα ζητούμενα της περιόδου.

Τα νέα έργα ΑΠΕ
Η προοπτική των νέων έργων που προέκυψαν στα πλαίσια των πρόσφατων μειοδοτικών διαγωνισμών αλλά και η προοπτική των μικρότερων εκτός διαγωνισμών έργων   είναι ένα ακόμα επίκαιρο θέμα της εκδήλωσης με τον τομέα της καθαρής ενέργειας να αναδεικνύεται ως ο πραγματικός πρωταγωνιστής  στην προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδυτών της περιόδου. Στρατηγικοί επενδυτές, ανάμεσα στους οποίους ο  Όμιλος ΔΕΗ, ο Όμιλος ΕΛΠΕ και άλλοι όμιλοι θα παρουσιάσουν νέα έργα και επενδυτικά προγράμματα, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα και σε νεοεισερχόμενους  στον τομέα της καθαρής ενέργειας επιχειρηματικούς ομίλους και εταιρείες να παρουσιάσουν έργα και απόψεις τους. Παράλληλα και οι μικρότεροι επενδυτές (πρωτίστως της αγοράς των φωτοβολταϊκών) θα έχουν τη δυνατότητα  παρουσιάσεων/ τοποθετήσεων  σε ενότητα αμέσου ενδιαφέροντός τους.

Οι επιστημονικές καινοτομίες
Οι επιστημονικές καινοτομίες στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και των  ΑΠΕ συνολικότερα,   αλλά και ο  ειδικός  ρόλος των  τοπικών κοινωνιών για την επιτυχία  των έργων  της «καθαρής ενέργειας» είναι επίσης θέματα που θα αναδειχθούν στα πλαίσια των επίκαιρων παρουσιάσεων.



      
 Οι Ομιλητές :


          1 a1 3 4 5
  6 7 8 9 10 alexandra
    viougiouklakis1 12 13 14 15 b1
                                                    d1 g1 g2

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές της εκδήλωσης , ο κ. Δημήτρης Παπαντώνης, Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, ο Δρ. Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής& Πρόεδρος ΕΚΕΦΕ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,  ο  κ.  Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Μέλος Ολομέλειας ΡΑΕ, ο  κ. Γιώργος Ανδριώτης, Αντιπρόεδρος ΔΕΗ,  ο κ. Γιάννης Κοπανάκης, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης,  Όμιλος ΔΕΗ Α.Ε., ο Δρ.  Διονύσιος Παπαχρήστου, συντονιστής Ομάδας Διαγωνισμών ΑΠΕ και διευθυντής Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ο  κ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος ΣΕΦ, ο κ. Στέλιος Ψωμάς, Σύμβουλος ΣΕΦ , η  κα Γιούλα Τσικνάκου, Διευθύντρια Υδροηλεκτρικών Έργων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή , η κα Μαβίκα Ηλιού, Director & Group ESMS Officer, Εταιρική & Επενδυτική Τραπεζική - Wholesale Products, Green Banking & Αναπτυξιακά Προγράμματα, Τράπεζα  Πειραιώς, ο κ. Χρυσόστομος Χρηστίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου,  Γενικός Διευθυντής ΕΛΕΤΑΕΝ , η κα Iσμήνη Δημητριάδου, Στέλεχος τμήματος πολιτικής ανάπτυξης και αποθήκευσης ενέργειας, ΡAE, ο κ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος ΣΠΕΦ, o Δρ. Σάββας Σεϊμανίδης, Αντιπρόεδρος Εuropean Renewable Energies Federation, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης-ΙΕΝΕ, Μέλος Επιτροπής για το ΕΣΕΚ, ο κ. Γιώργος Σταματάκης, Διευθυντής Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων  ΔΕΗ, o Δρ. Αθανάσιος Στούμπος,  Διευθυντής Ερευνών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, o κ. Γιώργος Χριστοφορίδης,  Αν. καθηγητής  Παν/μιο  Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι επίσης της Διεύθυνσης Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του ΔΕΔΔΗΕ, και άλλων σημαντικών φορέων.

Συντονισμό των θεματικών ενοτήτων  του συνεδρίου έχουν κληθεί να κάνουν  η κα Αλεξάνδρα  Σδούκου, σύμβουλος Προέδρου της ΝΔ  για  θέματα Ενέργειας   και  Περιβάλλοντος, ο κ. Γιάννης  Βουγιουκλάκηςστέλεχος  Giz, το  Εργαστήριο Υδροδυναμικών  Μηχανών ΕΜΠ  και  το ΚΑΠΕ.

Χαιρετισμούς εξάλλου στην εκδήλωση έχουν κληθεί  να απευθύνουν ανάμεσα σε άλλους ο κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού  για την Ενέργεια και το Κλίμα –ΕΣΕΚ και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου.

Συμμετέχοντες φορείς
Η  ΡΑΕ, το Πολυτεχνείο (επιστημονικός συντονιστής), οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  ο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το ΚΑΠΕ, η ΕΛΕΤΑΕΝ, ο ΣΕΦ, ο ΣΠΕΦ, το Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων της ΔΕΗ (ΚΔΕΠ) και άλλοι επιστημονικοί, δημόσιοι, ιδιωτικοί και επιχειρηματικοί φορείς έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ενεργά  στις επίκαιρες εργασίες. Την εμπειρία τους έχουν  επίσης κληθεί να μεταφέρουν αρμόδιοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί.
                     




Για Πληροφορίες και Εγγραφές:
Τ. 210 6912183, 210 6912505  Κ. 6974904165 (κα.Τζουμάρα, κ. Βέλλιος)
Για το Επιστημονικό Πρόγραμμα: Κ. 6978373031
e-mail: office.aenergy@gmail.com, www. a-energy.gr