Ecopower: Συνεταιρισμός πολιτών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Ecopower είναι ένας βελγικός ενεργειακός συνεταιρισμός 
που χρηματοδοτεί ενεργειακά έργα από ανανεώσιμες πηγές, προσφέροντας σε κάθε ιδιώτη την ευκαιρία να επενδύσει στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την ορθολογική χρήση της ενέργειας. 
Τα κεφάλαια συγκεντρώνονται από όσο περισσότερα μέλη είναι εφικτό (αυτή τη στιγμή ο συνεταιρισμός αριθμεί 40000) και επενδύονται ως επί το πλείστον σε έργα που αναπτύσσει η ίδια η Ecopower, όπως μονάδες παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιούν ως καύσιμο φυτικό έλαιο ή ανεμογεννήτριες. 
Η Ecopower προμηθεύει επίσης το 1,1% των νοικοκυριών της Φλάνδρας με πράσινη ενέργεια.
 Οι μεριδιούχοι μπορούν να αγοράσουν μερίδια με 250 ευρώ, και κάθε μεριδιούχος διαθέτει μία ψήφο στη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού. 
Τα κέρδη για τους μεριδιούχους περιορίζονται στο 6%, λόγω του συνεταιριστικού καθεστώτος της Ecopower, ωστόσο αυτό συνεπάγεται ότι το οικονομικό πλεόνασμα μπορεί να αξιοποιείται για τη χρηματοδότηση λιγότερο κερδοφόρων έργων.
 Η Ecopower αναπτύσσεται, αλλά προσπαθεί να το πράξει ελεγχόμενα, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία και όχι μόνο το κέρδος. 

  • Περισσότερες πληροφορίες: www.ecopower.be

Ecopower: Συνεταιρισμός πολιτών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οδηγείται από αξίες και από ανθρώπους

Είμαστε μια συνεταιριστική εταιρεία που  ανήκει σε περισσότερες από πενήντα χιλιάδες συνεταιρισμούς . Τακτικοί πολίτες που κατέχουν από κοινού τις εγκαταστάσεις μας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες, μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς και το εργοστάσιο σφαιριδίων και ξυλείας. Προστίθενται άνθρωποι κάθε μέρα.

Οι βιώσιμες επιλογές βρίσκονται στο DNA μας

Μαζί επιλέγουμε αποφασιστικά την εξοικονόμηση ενέργειας, την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για βιώσιμες επιχειρήσεις. Η δέσμευση είναι στο DNA μας και αυτό καθιστά την Ecopower μια ειδική εταιρεία.

Ο καθένας αποφασίζει να συμμετάσχει

Οι συνεταιρισμοί συμβάλλουν στον καθορισμό της πολιτικής και του μέλλοντος της Ecopower. Κάθε μέτοχος έχει μία ψήφο στην ετήσια γενική συνέλευση. Όποιος επενδύει μπορεί επίσης να γίνει πελάτης και να επιλέξει την Ecopower ως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Τα βιώσιμα σφαιρίδια και οι ξύλινες μπρικέτες από την Ecopower είναι για όλους.